NLdoet; waar zijn die handjes?

Vorig jaar werd de grootste vrijwilligersactie van Nederland vanwege corona afgelast, maar vandaag en morgen zijn er zo’n 5500 acties gepland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Dat kan ook op twee plekken in Drouwen.

Klussen in de tuin bij het dorpshuis.

Zo wordt er op zaterdag 29 mei van 09.00 tot 11.00 uur weer verder invulling gegeven aan de ontwikkeling van het natuurparkje aan de Alinghoek 2A in Drouwen. Gezellig samen buiten aan de slag met onderhoud aan het bankje, boomspiegels vrijmaken van begroeiing, resterende wilgen en berkjes verwijderen rondom de poel, schoonmaken informatiepaneel en het vrijmaken van het wringhek. Ook wordt er verder gewerkt aan de aanleg van z.g. bijenhelllinkjes. Gereedschap is aanwezig en voor de vrijwilligers wordt goed gezorgd.

Bij Natuurparkje Alinghoek wordt goed voor de vrijwilligers gezorgd.

Bij het Meester Hekman Hoes worden diverse klussen uitgevoerd zoals kleinschalig onderhoud. De organisatie hoopt na afloop op een prachtig net en ‘opgepoetst’ dorpshuis waar iedereen na corona weer opgeruimd kan samenkomen. Dat betekent dat er gewit gaat worden en ook moeten de vloeren in de was gezet worden. Buitenkant en dak van het dorpshuis worden schoongemaakt en de tuin wordt onder handen genomen. Vrijwilligers zijn welkom bij het dorpshuis aan de Schoolstraat 10 in Drouwen tussen 09.30 en 14.30 uur.

Tijdens een eerdere klusdag in het dorpshuis.

Andere nieuwsberichten

De toekomst van onze geschiedenis

In het kader van het project ‘Drouwen, Bronneger en Bronnegerveen in zicht’ hebben studenten van het van Hall Larensteincollege uit Leeuwarden  de geschiedenis van het landschap  onderzocht middels veldonderzoek en het bestuderen van het archief.

Lees meer...