Drouwen pakt groots uit tijdens EK Wielrennen in Drenthe

Van woensdag 20 tot en met zondag 24 september zullen zo’n 850 renners en rensters naar Drenthe komen voor de Europese titelstrijd. Tijdens het wielerfestijn in Drenthe worden er veertien wedstrijden verreden. Het gaat om tijdritten en wegwedstrijden van alle leeftijdscategorieën voor zowel mannen als vrouwen. Op zondag 24 september is Assen startplaats van de profwedstrijd voor de beste mannelijke wielrenners van Europa. Onderweg naar de finish op de VAM-berg rijden de deelnemers rond 13.40 uur ook door Drouwen. Aanleiding voor Dorpsbelangen Drouwen, Bronneger en Bronnegerveen om samen met de Gemeente Borger-Odoorn en Robin Hood Ribhouse een feestelijk programma voor jong en oud te organiseren.

Gratis dorpslunch voor alle inwoners

Op vertoon van de huis-aan-huis verspreide uitnodiging kunnen de inwoners van onze drie dorpen op zondag 24 september vanaf 12.30 uur aanschuiven voor een feestelijke en smakelijke lunch. Deze wordt gratis aangeboden op het terras van Robin Hood. Hier is ook op een groot led-scherm live het verloop van de wielerkoers te volgen. Op het grote parkeerterrein en op en langs de Gasselterstraat worden vanaf 12.00 en ca. 14.00 uur allerlei sportieve en muzikale activiteiten georganiseerd.

Gratis dorpslunch voor alle inwoners

Inwoners die de uitnodiging voor de dorpslunch niet in de brievenbus hebben ontvangen kunnen er één afhalen in het dorpshuis.

Activiteiten in kader Nationale Sportweek

Op dezelfde zondag 24 september wordt ook de Nationale Sportweek afgesloten. De gemeenten Aa en Hunze en Borger-Odoorn zijn gezamenlijk aangewezen om dit jaar de NOC*NSF Nationale Sportweek te organiseren. De Sportweek is van vrijdag 15 september tot en met zondag 24 september.

De sportweek heeft als doel om zoveel mogelijk mensen in Nederland te enthousiasmeren om te sporten en te bewegen, allemaal op hun eigen manier. Tien dagen lang worden er, samen met de inwoners van beide gemeenten, activiteiten georganiseerd in het kader van sport, bewegen en gezondheid.

Loopfietsen-race

De Combi Coaches van Borger-Odoorn hebben op het parkeerterrein van Robin Hood die zondagmiddag verschillende activiteiten georganiseerd. Deelname is geheel gratis! Zo is er voor de allerkleinsten (2-4 jaar) een mini baan met loopfietsjes. Om het half uur is er een race. De eerste race start om 12.00 uur. Opgave van te voren is niet nodig dus kom gewoon gezellig langs!

Lijk het jou gaaf om op een driftbike te fietsen en ben je tussen de 8 en 14 jaar oud? Kom dan naar Robin Hood en probeer dan eens een driftbike uit. Dat zijn driewielers met grote plastic banden. Je zit laag bij de grond en kunt er mee racen, rollen en slippen over het grote parkeerterrein van Robin Hood. Gratis meedoen kan van 12.00 tot ca. 13.30 uur.

Uit je dak gaan  op de driftbike

Randprogramma doorkomst EK Wielrennen Drouwen

Folkert-Hans op zijn muziekfiets

Vanaf 12.00 uur is er in Drouwen in het kader van het EK Wielrennen nog veel meer te beleven. O.a. op het parkeerterrein bij Robin Hood maar ook op de Gasselterstraat en Borgerderstraat worden de aanwezigen op onvervalst wieleramusement getrakteerd! 

Folkert-Hans’ is een muzikant in hart en nieren. Met zang, trompet en saxofoon zorgt de geboren Fries ervoor dat elke gelegenheid uniek en onvergetelijk wordt! Zijn optredens verzorgt hij al fietsend op een speciaal geprepareerde muziekfiets in zowel Drouwen als Borger.

Folkert-Hans Tolsma treedt als solo-artiest met zijn eigen repertoire door het hele land op. In 2017 had hij met zijn eigen geschreven nummer “Simmerjûn” een hit in Friesland. Zijn liedjes zijn regelmatig te beluisteren op de radiozenders in het noorden. Voor het EK heeft hij een paar muzikale verrassingen voor het publiek in petto. Muziek die alles te maken heeft met wielrennen en bekend is geworden dankzij de Tour de France.

‘Pedal Bikelife Zwolle’ bestaat uit een groep jeugdige freestylers die het publiek in en tussen Drouwen en Borger op de fiets komen vermaken met wheelies en trucs. Ze fietsen samen, helpen elkaar en leren nieuwe tricks.

Fratsen op de fiets

‘De Fietsende DJ’ is een speciale mobiele muzikale act die met een heuse discofiets plaatjes op verzoek draait en het aanwezige wielerpubliek in de juiste stemming brengt.

De fietsende DJ

Andere nieuwsberichten