Versteend Leven zelf nog lang geen fossiel

Ondanks de coronacrisis is Expositieboerderij Versteend Leven in Drouwen nog steeds springlevend. De boerderij vol mineralen, fossielen, sieraden en schelpen uit de hele wereld viert dit jaar een jubileum.

Henriëtte, Gina en Harm Luppens (foto Week In – Week Uit)

In 2021 is het precies veertig jaar geleden dat de huidige eigenaren, Gina en Harm Luppens, het pand aan de Alinghoek overnamen. Tot 1991 was het echtpaar ook al actief met een groothandel in fossielen, sieraden en mineralen. Toen nog in Boertange nu al jaren op de Hondsrug in Drouwen. Versteend Leven wordt al weer geruime tijd mede gerund door dochter Henriëtte. De schatten vanuit de hele wereld worden tijdens normale omstandigheden jaarlijks door meer dan 50.000 bezoekers bewonderd. Veel groepen, bussen, scholen en verzamelaars komen speciaal vanuit het hele land naar Drouwen.

Binnen kom je ogen tekort

Door corona is er weinig ruimte voor uitgebreide festiviteiten maar als er in de loop van het jaar voldoende versoepelingen komen wordt er zeker nog op passende wijze bij het jubileum stilgestaan. U bent natuurlijk van harte welkom om een kijkje te nemen en om de familie Luppens te komen feliciteren. Dat kan van maandag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Volgens de R.I.V.M. regels mogen er een maximaal aantal personen in de winkel. Reserveren is niet nodig.

Andere nieuwsberichten

De toekomst van onze geschiedenis

In het kader van het project ‘Drouwen, Bronneger en Bronnegerveen in zicht’ hebben studenten van het van Hall Larensteincollege uit Leeuwarden  de geschiedenis van het landschap  onderzocht middels veldonderzoek en het bestuderen van het archief.

Lees meer...