Nacht van de Nacht Boomkroonpad

Morgen, zaterdag 30 oktober, gaat de wintertijd weer in. En dat komt goed uit, want dan kun je mooi een uur langer genieten van alle gave activiteiten die tijdens de Nacht van de Nacht overal worden georganiseerd. Ook bij het Boomkroonpad in Drouwen.

Zet alle zintuigen op scherp, en maak samen met de boswachter van Staatsbosbeheer een nachtelijke wandeling door de bossen bij het Boomkroonpad op de Hondsrug. Je wandelt over brede paden en soms smalle paadjes, en zelfs dwars door het donkere bos!

In het donker is de weg moeilijk te zien, en je zult merken dat je andere zintuigen scherper worden. Tijdens de wandeling ervaar je dat er genoeg te horen valt in het bos. En te zien, te ruiken, te voelen. Je merkt dan ook hoe rustig of druk het in jezelf is en hoe dat gaandeweg verandert.

Waar het erg moeilijk is helpt een touw je om de weg door het bos te vinden. Aan het eind van de tocht staat er een warme kop chocolademelk voor je klaar bij een sfeervol kampvuur en is er mogelijkheid om broodjes te bakken bij de vuurplaats. Bezoek de website van staatbosbeheer voor meer informatie en om je vooraf aan te melden.

Bezoek deze website voor meer informatie en om je vooraf aan te melden:

https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/hondsrug/nacht-van-de-nacht-boomkroonpad

Nacht van de Nacht

De Nacht van de Nacht is een initiatief van de Natuur- en milieufederaties. Zij vragen met dit evenement aandacht voor de gevolgen van lichtvervuiling.


Andere nieuwsberichten