N34 twee weekenden dicht

De N34 tussen Emmen-Noord en Exloo is de komende twee weekenden in beide richtingen afgesloten. Tussen de carpoolplaatsen bij Odoorn en Exloo vinden dan werkzaamheden plaats langs de weg.

De werkzaamheden beginnen vrijdag om 18.00 uur en duren tot maandagochtend 6.00 uur. Het weekend daarna duurt de afsluiting ook van vrijdagavond tot maandagochtend vroeg. De weg gaat dicht, omdat er bomen worden gekapt. Aannemer Avitec gaat namelijk een vangrail plaatsen tussen de N34 en de parallel lopende Borgerderweg.

Omleiding

Het advies voor het verkeer in de richting van Borger en de provincie Groningen is om gebruik te maken van de wegen richting Beilen/Drachten (N381), Schoonloo (N376) en Borger (N374). Mensen die richting Emmen rijden, kunnen de route richting Schoonloo (N374), Sleen (N376) en Emmen (N381) volgen. De omleidingsroute staat ter plaatse met borden aangegeven.

Werk op en rond N34

De afsluiting tussen Emmen-Noord en Exloo is onderdeel van langer lopende werkzaamheden rond de N34, ook wel de Hunebed Highway genoemd. Zo is de naastgelegen Borgerderweg al afgesloten. De die weg krijgt er een rijstrook bij en er komt een nieuw fietspad naast te liggen.

Ook verdwijnt de afrit bij Odoorn. Verkeer van en naar het dorp moet in de toekomst gebruikmaken van de aansluiting Exloo en de Borgerderweg. De bedoeling is dat dit werk in het voorjaar van 2022 klaar is.

Bermen maaien

Ook zijn begin september werkzaamheden langs de N34 gepland. Dan worden tussen De Punt (aansluiting met de A28) en de Frieslandroute (aansluiting met de N381) de bermen voor de laatste keer dit jaar gemaaid. De afsluiting gaat duren van vrijdagavond 3 september 20.30 uur tot zaterdagavond laat.

Andere nieuwsberichten

De toekomst van onze geschiedenis

In het kader van het project ‘Drouwen, Bronneger en Bronnegerveen in zicht’ hebben studenten van het van Hall Larensteincollege uit Leeuwarden  de geschiedenis van het landschap  onderzocht middels veldonderzoek en het bestuderen van het archief.

Lees meer...