Kennisavond van kunstmanifestatie ‘Into Nature’ in Drouwen

Wil je graag meer te weten komen over de bijzondere omgeving van Borger-Odoorn in ’t algemeen en Drouwen in ’t bijzonder? Of heb je zelf interessante wetenswaardigheden over dit gebied te vertellen?

Op woensdagavond 28 september a.s. organiseert Into Nature vanaf 19.30 uur in het dorpshuis in Drouwen een kennisavond. Tijdens deze avond wil de organisatie graag kennis maken, en kennis delen. Uiteenlopende thema’s, zoals Drentse sagen en mythen, het heelal en de Drentse geologie zullen deze avond aan bod komen. De kennisavond maakt deel uit van het doorlopend programma van Into Nature.

Into Nature is een organisatie die kunstwerken van (inter)nationaal vooraanstaande kunstenaars verbindt aan de bijzondere kenmerken van het Drentse landschap en actuele maatschappelijke vraagstukken. Na uitgebreide gebiedsverkenningen in verschillende delen in Drenthe is er voor de 4e editie van de kunstmanifestatie dit maal voor de gemeente Borger-Odoorn gekozen en wel de omgeving van Drouwen en Exloo. Eerder waren er tentoonstellingen in het Bargerveen, Frederiksoord en het Drentsche Aa-gebied.

Hier realiseert Into Nature van augustus tot en met oktober 2023 haar landelijk bekende buitententoonstelling. De hieraan verbonden wandel- en fietsroutes lopen door bos- en heidegebied en over verschillende landwegen. Vanaf dit jaar presenteert Into Nature bovendien voor het eerst ook een doorlopend programma voorafgaand aan de buitententoonstelling.

Om beeldende kunst op een pakkende wijze met het landschap van Drouwen (en Exloo) te kunnen verbinden is de organisatie op zoek naar bijzondere lokale historische verhalen. Tijdens de Kennisavond wordt u uitgenodigd om eigen, lokale verhalen en kennis uit het gebied te delen met Into Nature en met de Canadese kunstenares Randy Lee Cutler. Zij verblijft in september voor een werkperiode in Borger.

Randy Lee Cutter (2e van rechts)

Randy is onder andere geïnteresseerd in de zichtbare en onzichtbare krachten die het landschap gevormd en gemaakt hebben: zoals de ijstunnel die de Hondsrug vormde in de voorlaatste ijstijd en de zoutkoepels onder het Drouwenerzand. Randy gebruikt de kennis die ze tijdens de Kennisavond verzameld  om een werk te maken dat deel zal uitmaken van de kunstroute Into Nature: Time Horizons.

Hilde de Bruijn, artistiek leider van Into Nature, zal als vertaler en moderator optreden zodat de presentaties voor iedereen zo toegankelijk mogelijk zijn. Verschillende sprekers geven deze avond een korte lezing zoals Marco de Vos (sterrenkundige en (vertrekkend) directeur van ASTRON), Henk Nijkeuter (historicus gespecialiseerd in Drentse mythen en sagen) en Harry Huisman (conservator geologie bij het Hunebedcentrum).

Artistiek leider Hilde de Bruijn: ‘Dit gebied ademt tijd’.

Locatie: Meester Hekman Hoes, Dorpshuis Drouwen, Schoolstraat 10-A, 9533 PL Drouwen

Tijdstip: 28 september 2022, inloop met koffie en thee om 19.15 uur, start avond 19.30 uur

Toegang is gratis.

Andere nieuwsberichten

De toekomst van onze geschiedenis

In het kader van het project ‘Drouwen, Bronneger en Bronnegerveen in zicht’ hebben studenten van het van Hall Larensteincollege uit Leeuwarden  de geschiedenis van het landschap  onderzocht middels veldonderzoek en het bestuderen van het archief.

Lees meer...