Boomkroonpad bestaat 25 jaar

Boomkroonpad (Drouwen)

In 1996 werd het Boomkroonpad in boswachterij Gieten-Borger geopend. Zeker in de eerste jaren werd er letterlijk een beetje vreemd tegenaan gekeken. Vooral de eigen bevolking vond dat struinen tussen de bomentoppen maar raar.

https://www.rtvdrenthe.nl/media/69813/25-jaar-Boomkroonpad

Het Boomkroonpad in Drouwen behoort ondertussen al 25 jaar tot de belangrijkste toeristische attracties van Drenthe. Staatsbosbeheer besloot in 1996 om een spraakmakende wandelroute langs de toppen van de bomen bij het informatiecentrum (het Houtvester Kuhnhuis) in de boswachterij Gieten-Borger aan te leggen. Met succes! Al meer dan 2,5 miljoen mensen hebben inmiddels over het Boomkroonpad gewandeld. 

Staatsbosbeheer staat de komende tijd uitgebreid stil bij dit bijzondere jubileum met onder andere een kleurwedstrijd voor kinderen, een lange-afstandswandeling en een foto-expositie. Hier zijn 23 foto’s van de ontwikkeling van het Boomkroonpad door de jaren heen te zien. Ze zijn bevestigd op verschillende plekken op en rondom het pad.

Bij Buitencentrum Boomkroonpad beginnen verschillende fiets- en wandelroutes door dit uitgestrekte gebied. Ook kun je in dit bezoekerscentrum terecht voor allerlei activiteiten, een presentatie over het bosleven en een winkel met leuke spullen. Ook vind je bij het buitencentrum het Speelbos Lorken.

Voor meer informatie:

https://www.staatsbosbeheer.nl/Natuurgebieden/hondsrug/buitencentrum

Andere nieuwsberichten

De toekomst van onze geschiedenis

In het kader van het project ‘Drouwen, Bronneger en Bronnegerveen in zicht’ hebben studenten van het van Hall Larensteincollege uit Leeuwarden  de geschiedenis van het landschap  onderzocht middels veldonderzoek en het bestuderen van het archief.

Lees meer...