Boomkroonpad bestaat 25 jaar

Boomkroonpad (Drouwen)

In 1996 werd het Boomkroonpad in boswachterij Gieten-Borger geopend. Zeker in de eerste jaren werd er letterlijk een beetje vreemd tegenaan gekeken. Vooral de eigen bevolking vond dat struinen tussen de bomentoppen maar raar.

https://www.rtvdrenthe.nl/media/69813/25-jaar-Boomkroonpad

Het Boomkroonpad in Drouwen behoort ondertussen al 25 jaar tot de belangrijkste toeristische attracties van Drenthe. Staatsbosbeheer besloot in 1996 om een spraakmakende wandelroute langs de toppen van de bomen bij het informatiecentrum (het Houtvester Kuhnhuis) in de boswachterij Gieten-Borger aan te leggen. Met succes! Al meer dan 2,5 miljoen mensen hebben inmiddels over het Boomkroonpad gewandeld. 

Staatsbosbeheer staat de komende tijd uitgebreid stil bij dit bijzondere jubileum met onder andere een kleurwedstrijd voor kinderen, een lange-afstandswandeling en een foto-expositie. Hier zijn 23 foto’s van de ontwikkeling van het Boomkroonpad door de jaren heen te zien. Ze zijn bevestigd op verschillende plekken op en rondom het pad.

Bij Buitencentrum Boomkroonpad beginnen verschillende fiets- en wandelroutes door dit uitgestrekte gebied. Ook kun je in dit bezoekerscentrum terecht voor allerlei activiteiten, een presentatie over het bosleven en een winkel met leuke spullen. Ook vind je bij het buitencentrum het Speelbos Lorken.

Voor meer informatie:

https://www.staatsbosbeheer.nl/Natuurgebieden/hondsrug/buitencentrum

Andere nieuwsberichten

Dit weekend weer kunstkijken

Vijf kunstenaars exposeren op zaterdag 8 en zondag 9 oktober a.s. in het kader van de Kunstroute 2022, van de Kunstkring Borger-Odoorn, in het Meester Hekman Hoes in Drouwen.

Lees meer...