Filmclub

Met ingang van 1 januari 2017 maakt de “Video- en filmclub Close Up” gebruik van de ruimtes in het prachtige dorpshuis Meester Hekman Hoes in Drouwen. Close Up is ergens in de jaren zeventig door een aantal enthousiaste Stadskanaalster filmers opgericht. Toen werd filmen een betaalbare hobby en brachten tal van merken super8 filmcamera’s op de markt. De club zocht een nieuwe clubruimte en vond die in Drouwen.

Zoals de naam al aangeeft betreft het een club die gespecialiseerd is in het maken van videofilms. Foto Huizinga was in de beginjaren de grote promotor van het filmen. Al snel werd het initiatief geboren om een jaarlijkse journaalfilm te produceren. Dit werd dan in december uitgezonden op het analoge TV – kanaal van de ‘toenmalige’ kabelkrant in Stadskanaal.

SHC

Het beeldmateriaal is later geschonken aan het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal en wordt nog regelmatig vertoond. In de beginjaren werd er nog gefilmd op lichtgevoelig filmmateriaal dat eerst ontwikkeld en later gemonteerd moest worden. Na de periode waarin diverse videoformaten de revue passeerden zijn we tegenwoordig vooral digitaal aan het filmen op een kaartje. Ook het monteren is een stuk eenvoudiger geworden en vindt thans plaats op pc of laptop. In de toekomst zal steeds meer gefilmd worden op de mobiele telefoon en afgeleiden daarvan als de dashboardcamera en de actioncam. Close Up zal zich in de toekomst daarop specialiseren en is voornemens workshops te organiseren.

Jaaroverzicht nieuwe stijl

Ook zal getracht worden in de nabije toekomst een soort jaaroverzicht te maken, samen met geïnteresseerde inwoners van Drouwen en omgeving. Omdat Close Up op dit moment nog maar 4 actieve leden telt is besloten om geen vaste clubavonden meer te houden. Elke maand wordt bekeken of het zinvol is om bij elkaar te komen. We zullen proberen om deze avonden te publiceren in de Dorpskrant, op Facebook en natuurlijk via deze website.


Mocht je belangstelling hebben voor info over het maken van een leuke film, neem dan contact op met: Lukas Äalders, 0912124319 of ly.aalders@ziggo.nl

Meer informatie is ook te vinden op: facebook.com/videoclubcloseup