Buurtvereniging

Op een steenworp afstand van natuurgebied Drouwenerzand is het in de Boermarke en Tiekamp goed wonen. Beide straten vormen de ‘nieuwbouw’ van het dorp Drouwen.

Snertkuier

Op 1 januari 2014 is de Buurtvereniging Tiekamp/Boermarke opgericht met als doel de samenhang en het woonplezier in de buurt te vergroten. Dat doet de vereniging door het organiseren van buurtactiviteiten voor jong en oud. Van eieren zoeken met Pasen tot de traditionele kerstborrel en van de buurtbarbecue tot de snertkuier in het najaar. Door corona mag je op dit moment gerust van een snertsituatie spreken. De laatste activiteit van de buurtvereniging stond volledig in het teken van het snertjaar 2020. Zo ongeveer de hele wereld is in de ban van Corona. Dat is in ons dorp en in onze straten niet veel anders.

Eieren zoeken met Pasen

Mensen zijn bang om besmet te worden, of iemand anders te besmetten. De sociale afstand die we moeten bewaren heeft grote invloed op ons leven. Thuisblijven in plaats van naar het werk, niet naar school kunnen, niet naar je sportvereniging, niet naar je vriendenclub of op bezoek bij opa, oma of je kinderen. De huidige situatie zal naar verwachting grote maatschappelijke gevolgen hebben, ook, of misschien wel juist, in kleine dorpsgemeenschappen zoals de onze. Naoberschap en contact met buurtgenoten is alleen mogelijk op 1,5 meter maar omkijken naar elkaar blijft van het grootste belang.

Soep op de stoep

Ook de komende tijd zullen we samen, zonder elkaar te ontmoeten, er het beste van moeten maken. Met het huis-aan-huis bezorgen van snert wilde het bestuur van de buurtvereniging de leden een hart onder de riem steken en op een smakelijke manier invulling geven aan ons ‘snertgevoel’. Datzelfde bestuur kijkt verwachtingsvol naar de nabije toekomst en hoopt u allen, in goede gezondheid, weer snel en in een veilige omgeving tijdens één van de activiteiten te mogen ontmoeten.

Kerstborrel

Voor meer informatie over de Buurtvereniging Tiekamp/Boermarke kunt u contact opnemen met secretaris Regien Broekman, mail@regienbroekman.nl

Buurtvereniging Tiekamp/Boermarke, Drouwen
KVK-nummer: 60326603